Όπως κάθε χρονιά, έτσι και η φετινή, φέρνει μαζί της καινούρια trends σε κουρέματα, χρώματα και στυλ μαλλιών, αφήνοντας πίσω αγαπημένες τάσεις του 2021, όπως τα curtain bangs και το shadow root. Hair contouring, boy bob, bottleneck bangs, είναι μερικές μόνο από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022 και εμείς ανυπομονούμε να τις υιοθετήσουμε όλες! Παρακάτω θα στα περιγράψουμε όλα αναλυτικά, για να ξέρεις τι θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτείς.

Trend Alert: Το hair contouring ήρθε για να μείνει

Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε τι είναι το contouring. Αν όχι, σίγουρα το έχουμε ακούσει! Πρόκειται για ένα δημοφιλές make up trick που διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της Kim Kardashian, με την προέλευσή του βέβαια να χρονολογείται αρκετούς αιώνες πριν. Τι ακριβώς κάνει το contouring; Είναι μια τεχνική που σμιλεύει το πρόσωπο με τη βοήθεια των φωτοσκιάσεων, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τα δυνατά σημεία του κάθε προσώπου. Και μάλλον κάπου εδώ θα σκεφτείς “Μα καλά, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα μαλλιά;” Ε λοιπόν, η τεχνική του contouring δεν περιορίζεται πλέον μόνο στα πλαίσια του μακιγιάζ, αλλά ήρθε για να κυριαρχήσει στις τάσεις μαλλιών για το 2022, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του χώρου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κλείσεις ραντεβού στο αγαπημένο σου κομμωτήριο!

Το hair contouring είναι μια εξατομικευμένη τεχνική εφαρμογής χρώματος, που φέρνει επανάσταση στον τρόπο χρήσης των χρωμάτων στα μαλλιά καθώς και στα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν. Αυτό που κάνει ουσιαστικά ο κομμωτής όταν εφαρμόζει την τεχνική του hair contouring, είναι η προσεκτική τοποθέτηση χρωμάτων γύρω από το πρόσωπο έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα “παιχνίδι” φωτός και σκιάς. Με τον τρόπο αυτό, η εμφάνιση του προσώπου μπορεί να αλλάξει δραματικά, καθώς με τους φωτεινούς τόνους αναδεικνύονται τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά ενισχύοντας το φυσικό τόνο της κάθε επιδερμίδας, ενώ παράλληλα με τις πιο σκούρες αποχρώσεις δίνεται καλύτερο σχήμα στα πιο “αδύναμα” σημεία, όπως για παράδειγμα τα γεμάτα μάγουλα. Το αποτέλεσμα δείχνει τόσο φυσικό, που όλοι θα αναρωτιούνται τι αλλαγή έκανες. Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος! Ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου και σε όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ δεν απαιτεί τακτική επίσκεψη στο κομμωτήριο αφού δείχνει περιποιημένο και κομψό ακόμα και 2 με 3 μήνες μετά την αρχική εφαρμογή. Ακόμα να πειστείς για μια δοκιμή;

Bottleneck bangs: από τα 70s στο σήμερα

Μάλλον θα σκέφτεσαι “τι είναι αυτό, πάλι;”. Σε απλή μετάφραση, πρόκειται για τις αγαπημένες σε όλους ή και όχι αφέλειες. Μια λέξη που μάλλον περισσότερο πανικό σου δημιουργεί, παρά αισθήματα… αγάπης! Εάν δεν έχεις ήδη κάνει το βήμα με τα curtain bangs που ήταν το πιο hot trend της χρονιάς που μας πέρασε, τώρα ήρθε η ώρα. Και μη φοβάσαι, πρόκειται για ένα κούρεμα που κολακεύει όλα τα πρόσωπα – ειδικά εάν έχεις στρογγυλό σχήμα, σου ταιριάζει γάντι! Ποια η διαφορά, όμως, από τις κλασσικές αφέλειες; Στα 70ς inspired bottleneck bangs, τα μαλλιά δεν κόβονται σε ένα μήκος κατά πλάτος του μετώπου, αλλά είναι πιο κοντά στο κέντρο και μακραίνουν σταδιακά όσο πάμε προς το ύψος των ζυγωματικών. Η έμπνευση, όπως ακριβώς ήδη φαντάζεσαι, προέρχεται από το σχήμα του μπουκαλιού, το οποίο είναι πιο στενό στο πάνω μέρος και φαρδαίνει προς τα κάτω. Το συγκεκριμένο κούρεμα αποτελεί ουσιαστικά ένα “πάντρεμα” των κλασσικών ίσιων αφελειών και των curtain bangs, με τα bottleneck να είναι όμως πιο “γεμάτα” και πλούσια. Εάν ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου κάνει το πιο fresh & cool κούρεμα, αδιαμφισβήτητα θα επιλέξει το συγκεκριμένο!

To bob or not to bob

Εάν είσαι σε φάση που βαρέθηκες το μακρύ μαλλί και αποζητάς μια μεγάλη αλλαγή, η λύση είναι μια και ακούει στο όνομα “boy bob”. Τα bob κουρέματα, γενικότερα, είναι διαχρονικά και έχουν αγαπηθεί δεόντως, τόσο από κομμωτές όσο και από εμάς, καθώς δίνουν έξτρα πόντους στο στυλ σου. Το boy bob αποτελεί μια πιο κοντή εκδοχή bob κουρέματος, καθώς το μήκος του μαλλιού δε ξεπερνάει το ύψος του πηγουνιού. Είναι κατάλληλο για κάθε πρόσωπο, με μικρές προσαρμογές σε κάθε τύπο. Αποτελεί μια επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια, καθώς όχι μόνο δεν απαιτεί ιδιαίτερο styling, αντιθέτως όσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο. Αποχαιρέτα λοιπόν την ισιωτική σου και άσε το φυσικό σου μαλλί να λάμψει!

Bixie is back

Εσύ μπορεί να λες “New year, new me”, το μαλλί σου όμως καλείται να ταξιδέψει κάποιες δεκαετίες πίσω! Ένα από τα πιο διάσημα κουρέματα των 90s επέστρεψε πιο δυναμικό από ποτέ, έτοιμο να κατακτήσει τις καρδιές μας και πάλι. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Winona Ryder και η Meg Ryan είναι μόνο μερικά από τα fashion icons της εποχής που είχαν υιοθετήσει το συγκεκριμένο look, καθιστώντας το και τότε το απόλυτο hair trend. Τι ακριβώς όμως είναι το bixie; Δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από το αποτέλεσμα της ένωσης των κουρεμάτων bob και pixie. Είναι αρκετά κοντό στον αυχένα και έχει έντονα φιλαρίσματα στο μπροστινό μέρος, ενώ και αυτό το κούρεμα δεν απαιτεί ιδιαίτερο styling. Το στοιχείο που το καθιστά ακόμα πιο υπέροχο, είναι η ευελιξία του – μπορεί να δείξει εξίσου καταπληκτικό σε μια πιο messy μορφή όσο και σε μια αυστηρή sleek, προσαρμόζεται δηλαδή σε κάθε στυλ, ύφος και περίσταση.

Clips, clips & clips

Με άλλα λόγια, να’ ταν τα νιάτα δυο φορές! Η παιδική και εφηβική μας ηλικία έχει ανεξίτηλο το στίγμα των clips που διακοσμούσαν τα μαλλιά μας, και που μας έκαναν να νιώθουμε πιο trendy από ποτέ. Σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, σκέτα ή με διαφόρων ειδών ζωάκια και ζαχαρωτά, αποτελούσαν ένα από τα πιο αγαπημένα fashion items. Αν αναπόλησες έστω και λίγο με τις παραπάνω προτάσεις, σου έχουμε μεγάλα νέα! Τα clips επιστρέφουν δυναμικά το 2022 και θα αποτελέσουν αδιαμφισβήτητα trend, αφού έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σε πασαρέλες μεγάλων οίκων. Τι περιμένεις λοιπόν, όταν επισκεφτείς το κομμωτήριο για το επόμενό σου χτένισμα, έχε μαζί σου και τα αγαπημένα σου clips!

 

Αναζητήστε κομμωτήρια και κουρεία στη Λάρισα στον ηλεκτρονικό οδηγό της πόλης!