Ένα σημείο των καιρών που διανύουμε αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, η ολοένα και εντατικότερη ενασχόληση μας με θέματα που αφορούν τι άλλο; Την ομορφιά και την αισθητική. Υπάρχουν αμέτρητες θεραπείες και τεχνικές εκεί έξω, που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα και εμείς επιλέξαμε για εσένα αυτές που θα αναδείξουν την καλύτερη εκδοχή σου! Επισκέψου το κέντρο αισθητικής σου και με την καθοδήγηση των ειδικών, βρες τη θεραπεία που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και σύσφιξης του δέρματος του προσώπου, που έχει κατακτήσει το χώρο της αισθητικής. Όχι άδικα, αφού υπόσχεται ένα λαμπερό, υγιές και νεανικό δέρμα, κάνοντας πολλές celebrities -όπως η Jennifer Aniston και η Rihanna- να ορκίζονται στο όνομά της! Τι ακριβώς, όμως, είναι η μεσοθεραπεία;

Αρχικά, παρόλο που έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται για μια καινούρια μέθοδο, καθώς πρωτοεμφανίστηκε το μακρινό 1952 από τον Γάλλο ιατρό Dr. Michel Pistor. Αυτό που γίνεται ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της μεσοθεραπείας, είναι η έγχυση μικρών ποσοτήτων βιταμινών, ενζύμων, αντιοξειδωτικών και φυτικών εκχυλισμάτων στο δέρμα, φτάνοντας ακόμα και στις εσωτερικές στρώσεις του. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με ενέσιμο ή και μη, τρόπο. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιείται λεπτή βελόνα προκαλώντας πολλά μικρά τρυπήματα – μικροτραυματισμούς στην επιφάνεια του δέρματος, και γίνεται έγχυση του διαλύματος που έχει επιλεχθεί. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, καθώς εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα πριν την έναρξή της. Στη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, οι δραστικές ουσίες διεισδύουν στο δέρμα με τη χρήση μιας ειδικής κεφαλής ιοντοφόρεσης.

Το κύριο όφελος της μεσοθεραπείας έγκειται στο γεγονός ότι η αναζωογόνηση του δέρματος προέρχεται από τη χρήση φυσικών συστατικών, ενώ παράλληλα εξαιτίας των μικροτραυματισμών που προκαλούνται στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, παράγεται επιπλέον υαλουρονικό οξύ από τον ίδιο τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα που χαρίζει είναι απόλυτα φυσικό, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι

Το πιθανότερο είναι, πως οι περισσότεροι – και κυρίως οι γυναίκες – έχουμε επισκεφτεί έστω μια φορά κέντρο αισθητικής ή ιατρό, για να κάνουμε καθαρισμό προσώπου. Η δερμοαπόξεση, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια μέθοδος καθαρισμού, που πραγματοποιείται με τη χρήση ράβδου με κεφαλές διαμαντιών. Αποτελεί μια από τις απλούστερες, αποτελεσματικότερες και λιγότερο ενοχλητικές θεραπείες καθαρισμού και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους και ευερέθιστους.

Τι γίνεται, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της δερμοαπόξεσης; Με τις κεφαλές διαμαντιού, αφαιρούνται επιφανειακά στρώματα του δέρματος, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα, ενώ παράλληλα μέσω από τη διαδικασία αναρρόφησης που διαθέτει η συσκευή, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιείται η δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου. Τα κύτταρα που έχουν απομακρυνθεί, σταδιακά αντικαθίστανται από νέα και υγιή και η επιδερμίδα δείχνει ανανεωμένη και λαμπερή. Η εμφάνιση ήπιου ερεθισμού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι απόλυτα φυσιολογική και υποχωρεί εντός ολίγων ωρών.

Τα οφέλη της δερμοαπόξεσης με διαμάντι για την επιδερμίδα είναι πολλά, καθώς μεταξύ άλλων βελτιώνεται αισθητά η υφή του δέρματος, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο λείες, ενώ μειώνονται σημαντικά ουλές από ακμή και πανάδες. Επιπρόσθετα, πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία διάρκειας περίπου 30 λεπτών και τα αποτελέσματα στο δέρμα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Οξυγονοθεραπεία

Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημαντικότητα του οξυγόνου στη ζωή μας. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε είναι πως, όπως όλο το σώμα χρειάζεται οξυγόνο για την ομαλή λειτουργία του, το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Για την ενίσχυση της αναπνοής του δέρματος, συνεπώς, αναπτύχθηκε η μέθοδος της οξυγονοθεραπείας, η οποία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για μια θεραπεία που έχει αναπτυχθεί ώστε να θρέφει εις βάθος το δέρμα και να διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου και ελαστίνης. Το οξυγόνο που εφαρμόζεται στο πρόσωπο και κατ’επέκταση στο λαιμό, χρησιμοποιείται σε κυτταρικό επίπεδο και είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και εκχυλίσματα βοτάνων. Οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, απομακρύνονται και ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα ανακτά τη χαμένη της λάμψη και δείχνει πιο υγιής και σφριγηλή, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τύπους δέρματος, ενώ μερικά μόνο από τα οφέλη της είναι: η καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, η βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, η σύσφιξη της περιοχής του λαιμού καθώς και η καταπολέμηση των μαύρων κύκλων των ματιών. Η Madonna είναι μια μόνο από τις διασημότητες που περιποιείται το δέρμα της μέσω της οξυγονοθεραπείας, τακτικά. Μήπως να επισκεφτείς και εσύ το κέντρο αισθητικής σου και να κάνεις μια δοκιμή;

Πρεσσοθεραπεία

Αφού αναλύσαμε κάποιες θεραπείες για την περιποίηση του προσώπου, πάμε να δούμε θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν στο υπόλοιπο σώμα. Η πρεσσοθεραπεία αποτελεί μια ακίνδυνη και χαλαρωτική μέθοδο λεμφικής αποσυμφόρησης, που ανακουφίζει το σώμα από μυϊκούς πόνους, προσφέροντας παράλληλα και αποτοξίνωση.

Αποτελεί ουσιαστικά μια διαδικασία λεμφικού μασάζ για τη θεραπεία κυρίως των κάτω άκρων, τα οποία είναι πιο ευάλωτα σε κυκλοφοριακά προβλήματα. Βοηθά σημαντικά τα οιδήματα σε οποιαδήποτε φάση χειρουργικής επέμβασης, ενώ είναι κατάλληλη και για γυναίκες με ορμονικές διαταραχές, βελτιώνοντας την κατακράτηση υγρών. Έχει σχεδιαστεί έτσι, δηλαδή, ώστε να ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες του σώματος, βελτιώνοντας τη ροή του λεμφικού συστήματος και ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του.

Η πρεσσοθεραπέια εφαρμόζεται, επίσης, και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των ευρυαγγειών, δίνοντας στο δέρμα την τόνωση και τη θρέψη που χρειάζεται, ενώ παράλληλα μπορεί να διασπάσει το περιττό λίπος. Οι συνεδρίες είναι ανώδυνες και διαρκούν συνήθως 30 με 45 λεπτά.

Cryolipolysis

Ασκείσαι συχνά σε συνδυασμό με καλή διατροφή, αλλά το τοπικό πάχος επιμένει; Το γνωρίζεις ότι αυτό, μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες; Κάπου εδώ είναι που έρχεται η κρυολιπόλυση, και ίσως είναι η λύση που ψάχνεις!

H κρυολιπόλυση, αποτελεί τη δημοφιλέστερη τεχνική αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, χωρίς την ανάγκη λιποαναρρόφησης. Πρόκειται, δηλαδή, για μια μη χειρουργική μέθοδο, εντελώς ανώδυνη, απόλυτα ασφαλή και με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Οι περιοχές του σώματος που μπορεί να εφαρμοστεί είναι το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των μηρών, οι γλουτοί, η κοιλιά, η μέση, οι βραχίονες και η εσωτερική πλευρά των γονάτων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χρησιμοποιείται ειδικό μηχάνημα στις επίμαχες περιοχές, ψύχοντας και διασπώντας τα λιποκύτταρα, στα οποία οφείλεται το τοπικό πάχος.

Με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης, τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι, μεταξύ άλλων: μείωση λιπώδους ιστού και πόντων, βελτίωση της όψης πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας), καθώς και βελτίωση της αιματικής λειτουργίας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς κάθε ηλικίας, ενώ δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας με την έννοια ότι μπορείς να επιστρέψεις στις καθημερινές δραστηριότητές σου, αμέσως μετά τη θεραπεία.

Αποποίηση ευθυνών:Η εν λόγω ανάρτηση, αν και βασισμένη σε κοινώς αποδεκτές πηγές από τον επιστημονικό κόσμο, έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συμβουλές ενός επαγγελματία του χώρου.

 

Αναζητήστε κέντρα αισθητικής και αδυνατίσματος στη Λάρισα στον ηλεκτρονικό οδηγό της πόλης