Ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την ατμόσφαιρα των σπιτιών μας είναι μέσω της τέχνης της διακόσμησης κήπων στο σπίτι. Η συγχώνευση της φύσης και της δημιουργικότητας, μας επιτρέπει να εμποτίσουμε τους χώρους διαβίωσης μας με την ομορφιά του φυσικού κόσμου, φέρνοντας μια ανάσα καθαρού αέρα και ένα άγγιγμα γαλήνης στην καθημερινή μας ζωή. Από μια ζωντανή σειρά λουλουδιών που κοσμούν τις βεράντες μας μέχρι προσεκτικά επιμελημένες χυμώδεις συνθέσεις στα περβάζια των παραθύρων μας, η διακόσμηση του κήπου του σπιτιού έχει τη δύναμη να ανυψώσει το πνεύμα μας και να αναζωογονήσει τις ψυχές μας. Αλλά από πού ξεκινά κανείς, όταν πρόκειται για αυτό το σαγηνευτικό εγχείρημα; Πώς μπορούμε να πλοηγηθούμε στον τεράστιο κόσμο της κηπουρικής, του σχεδιασμού και της αισθητικής για να δημιουργήσουμε έναν χώρο που πραγματικά αντηχεί με τον εσωτερικό μας εαυτό;

Το εξωτερικό στυλ του σπιτιού μας

Όποιο και αν είναι το στυλ του σπιτιού μας, τα στολίδια μπορούν να «μεταφέρουν» το τοπίο, γειώνοντας το κτίριο στο περιβάλλον του. Για παράδειγμα, για να εναρμονιστεί με μία ρουστίκ πέτρινη είσοδος, σιδερένιες τεφροδόχοι τοποθετούνται πάνω σε ταιριαστά βάθρα. Στην αυλή, ένα αέτωμα διακοσμημένο με δελφίνια και φυτά σε γλάστρες απηχεί το θέμα και δημιουργεί ένα σημείο ενδιαφέροντος.

Προσθήκη καθιστικού

Το να έχουμε ένα μέρος για να καθίσουμε και να απολαύσουμε τα αποτελέσματα της εργασίας μας μετά από όλη την προσπάθεια που καταβάλλαμε για συντήρηση του κήπου μας είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για έπιπλα κήπου, που κυμαίνονται από άνετες ξαπλώστρες δίπλα στη θάλασσα μέχρι σετ καναπέδων. Μπορούμε να συνδυάσουμε και να ταιριάξουμε μερικά σχέδια καρέκλας εξωτερικού χώρου για να σχεδιάσουμε ένα άνετο καθιστικό για να χαλαρώσουμε μέρα και νύχτα.

«Μαλακά» έπιπλα

Ας αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίζαμε τους εσωτερικούς μας χώρους όταν σχεδιάζουμε τις ιδέες διακόσμησης του κήπου μας. Ένα χαλί κάτω από τα πόδια θα μας δελεάσει να χαλαρώσουμε περισσότερο από την ορθοστασία της ημέρας. Τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια θα βοηθήσουν πολύ στο να κάνουν την περιοχή πιο άνετη. Τα μαξιλάρια και τα υφάσματα φαίνονται σαν μικροσκοπικά στοιχεία, αλλά όταν πρόκειται να αλλάξουμε το περιβάλλον μας, είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση. Η προσθήκη μαξιλαριών εξωτερικού χώρου μάς επιτρέπει να θολώσουμε τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Βοηθά να γίνει ο χώρος όμορφος και προσθέτει την απαραίτητη άνεση στα καθίσματα του κήπου μας.

Ο διακοσμητικός φωτισμός προσθέτει ζωή

Όλες οι ιδέες διακόσμησης κήπου πρέπει να περιλαμβάνουν φωτισμό, καθώς προσθέτει αμέσως ζεστασιά στην περιοχή και μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον κήπο τη νύχτα. Για να φωτίσουμε κάθε περιοχή του κήπου μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα εξωτερικά φώτα. Έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό σκηνικό για υπαίθρια δείπνα εγκαθιστώντας ελκυστικά φώτα στο αίθριο και τη διακόσμησή μας. Ακόμη, μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ιδέες ηλιακού φωτισμού κήπου στα σύνορα για να κάνουμε τον χώρο να φαίνεται ακόμη πιο φωτεινός.

Πολύχρωμη αψίδα τριαντάφυλλων

Όσα περισσότερα άνθη, τόσο το καλύτερο! Η προσθήκη μιας αψίδας καλυμμένης με διαδοχικά πέταλα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσουμε στον κήπο μας κάποιο ύψος και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Ας δημιουργήσουμε μια όαση λουλουδιών τοποθετώντας μια αψίδα πάνω από έναν πάγκο ή πάνω από ένα διάδρομο για να συνδέσουμε τους δύο χώρους. Εάν δεν μας αρέσουν τα τριαντάφυλλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα ανθοφόρα φυτά για να δημιουργήσουμε την αψίδα.

Αναζητήστε διακοσμητές κήπων στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr