Τα κατοικίδια ζώα μας είναι μέρος της οικογένειάς μας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η υγεία τους είναι καλά φροντισμένη. Η επιλογή ενός κτηνιάτρου μπορεί να μοιάζει μία περίπλοκη διαδικασία, με πολλούς διαφορετικούς τύπους και μεγέθη πρακτικής. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί χρήσιμοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας. Ωστόσο πολλοί δεν αναγνωρίζουν του παράγοντες, τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβουν στην επιλογή του κτηνιάτρου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πράγματα που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην απόφαση αυτή.

Τοποθεσία

Η πλειονότητα των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων επιλέγουν τον κτηνίατρό τους με βάση την τοποθεσία του. Αυτό είναι λογικό, καθώς κανείς δεν θέλει να ταξιδεύει πολύ μακριά για τον αναμνηστικό εμβολιασμό του σκύλου του ή τη θεραπεία ψύλλων της γάτας του. Υπάρχει συχνά μια σειρά τοπικών ιατρών για να διαλέξετε, εκτός εάν ζείτε σε μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή. Εάν είστε πιο κοντά σε ένα μικρό υποκατάστημα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη τοποθεσία για ορισμένες διαδικασίες ή εάν ο κλάδος είναι απασχολημένος.

Είδη που υποβάλλονται σε επεξεργασία

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σαφώς σημαντικό οι κτηνίατροί σας να μπορούν πραγματικά να θεραπεύσουν τον τύπο του κατοικίδιου ζώου σας! Υπάρχουν ακόμη «μικτές» κτηνιάτρους, οι οποίες αφορούν όλα τα είδη ζώων. Αλλά γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο για τους πρακτικές να θεραπεύουν μόνο ορισμένους τύπους. Αυτά συνήθως χωρίζονται σε «μικρά ζώα» (που ονομάζονται επίσης «ζώα συντροφιάς»), «ζώα φάρμας» και «ιπποειδή». Υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες «εξωτικές» πρακτικές, οι οποίες συνήθως βλέπουν μικρά θηλαστικά, ερπετά, ψάρια και πουλιά. Εάν έχετε ένα ευρύ φάσμα κατοικίδιων ζώων υπό τη φροντίδα σας, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε έναν μικτό κτηνίατρο, ώστε τα ζώα σας να μπορούν όλα να εγγραφούν στον ίδιο.

Ωράρια και ραντεβού

Υπάρχει κάποια ποικιλία στις ώρες που διαφορετικοί κτηνίατροι θα προσφέρουν ραντεβού. Ορισμένα θα προσφέρουν ραντεβού νωρίς το πρωί, το βράδυ και το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλα ακολουθούν πιο τυπικές ώρες. Ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις εξακολουθούν να προσφέρουν κλινικές, όπου δεν είναι απαραίτητο ένα κλεισμένο ραντεβού, ενώ άλλες θα έχουν καθορισμένες ώρες κλινικής. Το να γνωρίζετε πότε είναι ανοιχτό το χειρουργείο που έχετε επιλέξει, ποιες ώρες ραντεβού προσφέρονται και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσετε ραντεβού είναι όλα χρήσιμα κομμάτια γνώσης.

Κόστος, κέντρα υγείας και άλλα εκπτωτικά προγράμματα

Αν και δεν είναι ένα εύκολο θέμα, το οικονομικό κόστος της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι υψηλό. Τα κτηνιατρικά τέλη θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, τις εγκαταστάσεις, τα γενικά έξοδα και πολλά άλλα. Το κτηνιατρικό προσωπικό θα πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει τιμές για συνήθεις θεραπείες, εάν το ζητήσετε. Γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο για τους κτηνιάτρους να προσφέρουν διάφορα προγράμματα εγγραφής, όπου πληρώνετε μηνιαία χρέωση και με τη σειρά σας λαμβάνετε διάφορες προσφορές και οφέλη. Εάν είστε τακτικός επισκέπτης του ιατρείου, εμβολιάζετε τα ζώα σας ετησίως ή χρησιμοποιείτε τακτική θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή, αυτά μπορεί να καταλήξουν να είναι πολύ οικονομικά αποδοτικά για εσάς.

Αναζητήστε κτηνίατρο στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr