Το να αφήσετε τα ενδιαφέροντά σας να καθοδηγήσουν τα ταξίδια σας είναι πάντα μια καλή ιδέα, επειδή σας βοηθά να ασχοληθείτε προσωπικά με τον προορισμό σας. Οι λάτρεις της μπύρας επισκέπτονται ζυθοποιίες και μπαρ, οι καλοφαγάδες κυνηγούν τα καλύτερα εστιατόρια και οι φανατικοί αναγνώστες αναζητούν βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Αν ανήκετε στη τελευταία κατγορία, η εύρεση του πιο όμορφου βιβλιοπωλείου στον κόσμο πιθανότατα ακούγεται σαν τελειότητα. Ωστόσο, ο κόσμος είναι χαοτικός, συλλέξαμε αυτήν μία εκπληκτική λίστα από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία σε όλη την οικουμένη!

Cafebrería El Péndulo – Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

Δεν αρκείται στη δημιουργία μόνο ενός όμορφου βιβλιοπωλείου, η αλυσίδα El Péndulo έχει δημιουργήσει πολλά σε όλη την Πόλη του Μεξικού. Αυτά τα καταστήματα είναι ένας φιλόξενος συνδυασμός βιβλιοπωλείου, καφέ και εστιατορίου, δίνοντάς σας πολλούς λόγους για να παραμείνετε. Ενώ τα καταστήματα Zona Rosa, Roma και La Condesa είναι όλα όμορφα, η τοποθεσία Polanco θεωρείται συνήθως η πιο ελκυστική. Όλα τα καταστήματα έχουν μια υγιή ισορροπία ξύλινων επίπλων και φυτών, αλλά η διάταξη του El Péndulo Polanco, με την αίσθηση του μεγάλου αίθριου και τους στενούς διαδρόμους, που κάνει αυτό το κατάστημα ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Boekhandel Dominicanen – Μάαστριχτ, Ολλανδία

Αν ψάχνετε για ένα βιβλιοπωλείο σε ένα όμορφο περιβάλλον, αυτή η εκκλησία του 13ου αιώνα θα είναι δύσκολο να μη σας νικήσει. Εκεί θα βρείτε το Boekhandel Dominicanen στην πόλη του Μάαστριχτ. Αυτή η ιστορική δομινικανή εκκλησία εξυπηρετούσε διάφορους σκοπούς αφού έκλεισε τις πόρτες της τον 18ο αιώνα, αλλά οι βιβλιοφάγοι σίγουρα θα εκτιμήσουν την τελευταία της μορφή. Λειτουργεί από το 2006, διαθέτει τριώροφα ράφια για να ταιριάζει με τις τοιχογραφίες κατά μήκος της θολωτής οροφής του. Εκτός από τη μεγάλη γκάμα βιβλίων, το κατάστημα διαθέτει καφετέρια, όπου μπορείτε να καθίσετε για να διαβάσετε ή απλά να εκτιμήσετε το ειρηνικό περιβάλλον.

Cărturești Carusel – Βουκουρέστι, Ρουμανία

Η ρουμανική πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου έχει σίγουρα στιγμές μεγαλείου. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι το Cărturești Carusel, ένα εκθαμβωτικό βιβλιοπωλείο και απαραίτητο για κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται την πόλη. Ενώ μόλις άνοιξε το 2015, το Cărturești Carusel δεν έχασε χρόνο γοητεύοντας ντόπιους και επισκέπτες. Με μεταλλικά κιγκλιδώματα, άφθονα παράθυρα και καμπύλα μπαλκόνια με θέα στο ορθάνοιχτο κεντρικό φουαγιέ, αυτό το τεράστιο κτίριο είναι ένα αριστούργημα της Μπελ Επόκ, που υποστηρίζει τον ισχυρισμό του Βουκουρεστίου ως «το Παρίσι της Ανατολής».

Livraria Lello – Πόρτο, Πορτογαλία

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Livraria Lello στο Πόρτο έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές στους τουρίστες τα τελευταία χρόνια. Το εσωτερικό αυτού του αιωνόβιου βιβλιοπωλείου είναι πέρα από μαγευτικό, χάρη στην περίτεχνη αρχιτεκτονική και την ξυλογλυπτική σε όλους τους χώρους. Δεν θα σας πειράξει να περιμένετε στην ουρά για μια επίσκεψη όταν δείτε τη μεγαλοπρεπή καμπυλωτή σκάλα στο κέντρο του καταστήματος, που οδηγεί στον ημιώροφο και τον μεγάλο φεγγίτη. Με αυτές τις σαρωτικές σκάλες και τα ράφια μέχρι το ταβάνι, το κατάστημα φημίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ομοιότητά του με το Χόγκουαρτς από τον Χάρι Πότερ.

The Last Bookstore – Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ο κύριος υποψήφιος για το καλύτερο βιβλιοπωλείο στο Λος Άντζελες είναι το ιδιότροπο Last Bookstore στο κέντρο της πόλης. Αυτό το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο βρίσκεται μέσα σε μια πρώην τράπεζα, καλύπτοντας ένα τεράστιο χώρο 22.000 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει ακόμη και το παλιό θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. Ενώ αυτή η κλίμακα και η ρύθμιση τραβούν αμέσως την προσοχή, το The Last Bookstore έχει επίσης μια δημιουργική αίσθηση που το κάνει αμέσως αξέχαστο. Θα βρείτε όχι μόνο κάθε είδους νέα και μεταχειρισμένα βιβλία εδώ, αλλά και πολλές διασκεδαστικές γωνιές. Αυτές οι ειδικές πινελιές περιλαμβάνουν ένα τμήμα σκληρόδετων βιβλίων κατηγοριοποιημένα ανά χρώμα, ένα καλυμμένο τούνελ κατασκευασμένο από παλιά βιβλία και μια οθόνη βιβλίων τοποθετημένων ώστε να μοιάζουν κυριολεκτικά σα να πετούν από τα ράφια.