Και ποιος νέος δεν ονειρεύεται να «γεμίσει» το φοιτητικό του σπίτι; Από το σχολείο, όλοι οι τελειόφοιτοι, ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν τα έπιπλα που θέλουν για το νέο τους σπίτι, τα διακοσμητικά και όλα τα αντικείμενα που θα συνθέτουν τον τέλειο χώρο για χαλάρωση! Επειδή τα έξοδα είναι ήδη αρκετά για έναν φοιτητή και την οικογένειά του, καλό θα ήταν τα έπιπλα που θέλει να αγοράσει, να είναι πρακτικά και οικονομικά, σε περίπτωση, πάντα, που το σπίτι δεν είναι ήδη επιπλωμένο. Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα έπιπλα για έναν φοιτητή;

Αποθηκευτικοί χώροι

Η αποθήκευση είναι αναμφίβολα το Α και το Ω για όλα τα σπίτια, πόσο μάλλον για ένα φοιτητικό! Το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητικών σπιτιών δεν ξεπερνά τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές, ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι επαρκής. Τα ρούχα, οι μικροσυσκευές και τα ηλεκτρικά είδη, καλό θα ήταν να αποθηκεύονται σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, τόσο για πρακτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους. Λιγότερα αντικείμενα «εκτεθειμένα» στη σκόνη, άρα λιγότερο καθάρισμα και παράλληλα, οπτικά μεγαλύτερο σπίτι!

Καναπές

Ο καναπές για έναν φοιτητή, ίσως είναι σημαντικότερος και από το κρεβάτι! Πόσες φορές δεν έχει αποκοιμηθεί εκεί εξάλλου, βλέποντας την αγαπημένη του σειρά; Αξίζει να δώσουμε βάση στην επιλογή ενός σωστού καναπέ, κι αυτό γιατί εκτός του ότι μετατρέπεται σε κρεβάτι για πολλές νύχτες, είναι και το έπιπλο στο οποίο αράζει όλη η παρέα! Επιτραπέζια, χαρτιά, ποτό, καφές και άραγμα τις βροχερές μέρες: όλα συνδέονται άρρηκτα με τον καναπέ. Όσο πιο μεγάλος και άνετος, τόσο το καλύτερο! Εκτός αυτού, αξίζει να αναφερθούμε και στην οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, όταν θέλουμε να φιλοξενήσουμε κάποιο μέλος της οικογένειας, θα είναι σίγουρα καλύτερα, αν ο καθένας έχει τον χώρο του, ειδικά αν ο καναπές γίνεται κρεβάτι!

Γραφείο

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι φοιτητές διαβάζουν, είτε στον καναπέ είτε στο κρεβάτι τους, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το καλύτερο για το σώμα, τη πλάτη και το μυαλό είναι το διάβασμα σε ένα τακτοποιημένο και σωστά οργανωμένο γραφείο. Αναλυτικότερα, πολλές έρευνες έχουν δείξει πως σε περίοδο εξεταστικής και μη, οι φοιτητές κάνουν αποδοτικότερο διάβασμα στο γραφείο, δηλαδή σε λιγότερο χρόνο, αφομοιώνουν καλύτερα την ύλη τους! Μία συμβουλή που δίνουν αρκετοί αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων και διακοσμητές, είναι η τοποθέτηση του γραφείου, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κάποια πηγή φυσική φωτός, είτε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Και αυτό γιατί, το φυσικό φως βοηθάει τόσο στην συγκέντρωση όσο και σε ένα ξεκούραστο βλέμμα!

Καρέκλα γραφείου

Όσο σημαντικό είναι το γραφείο για ένα φοιτητικό σπίτι, τόσο απαραίτητη είναι και η καρέκλα γραφείου. Όχι μόνο για διάβασμα, αλλά και για gaming! Η καρέκλα γραφείου είναι κατάλληλα σχεδιασμένη για την σωστή στάση της πλάτης, ώστε να μας κρατάει όσο τον δυνατόν πιο ξεκούραστους κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Βιβλιοθήκη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αφού έχουν γραφείο δεν χρειάζεται να έχουν και βιβλιοθήκη. Κι όμως, μία βιβλιοθήκη είναι από τα πιο απαραίτητα έπιπλα που μπορεί να έχει ένας φοιτητής. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, ένας φοιτητής θα παίρνει 12 με 14 βιβλία ετησίως, που σημαίνει ότι θα έχει περίπου 50-60 ακαδημαϊκής βαρύτητας βιβλία, υπό την κατοχή του. Επειδή τα περισσότερα από αυτά μπορεί να του φανούν χρήσιμα, τόσο στην εξεταστική τόσο και στη μετέπειτα καριέρα του, καλό θα ήταν να είναι οργανωμένα σε μία μικρή και πρακτική βιβλιοθήκη! Μια βιβλιοθήκη με όμορφο σχεδιασμό, θα φιλοξενήσει τα βιβλία, τις σημειώσεις, τα αγαπημένα αντικείμενα και θα διακοσμήσει όμορφα τον χώρο.

Κρεβάτι

Σπίτι χωρίς κρεβάτι γίνεται; Δε γίνεται! Ακόμη και αν το σπίτι είναι studio, δηλαδή γκαρσονιέρα, όλο και κάπου θα χωράει ένα κρεβάτι. Η ξεκούραση, ο ύπνος και το άραγμα με την κατάλληλη παρέα, είναι η τέλεια φυγή από την τρέλα της καθημερινότητας και της ρουτίνας, πόσο μάλλον όταν η χαλάρωση αυτή είναι στο ζεστό και άνετο κρεβάτι μας!

Τραπέζι και καρέκλες κουζίνας

Είτε ο φοιτητής το «έχει» με την μαγειρική, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι όταν τρώει, θα θέλει σίγουρα να τρώει με άνεση! Τι πιο κατάλληλο λοιπόν από ένα σετ με τραπέζι και καρέκλες κουζίνας; Εκτός αυτού, χρήσιμο θα είναι όταν μαζεύονται οι φίλοι για να φάνε (από το δέμα που έστειλε η μαμά λογικά!), ακόμη και ως βοηθητικός πάγκος κουζίνας.

Καθρέφτης

Πολλοί ξεχνούν πόσο σημαντικός είναι ένας καθρέφτης για ένα σπίτι, πόσο μάλλον το φοιτητικό! Με την κατάλληλη διακόσμηση και τοποθέτηση του καθρέφτη, το σπίτι μπορεί να φαίνεται πιο μεγάλο. Είναι σαν μαγικό: η ικανότητα ενός τόσο απλού επίπλου να μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο ενός σπιτιού, να το μεγαλώσει και να το φωτίσει με τους αντικατοπτρισμούς του με το φως! Εννοείται και χωρίς τα παραπάνω, ένας καθρέφτης από μόνος του ένα σημαντικό «εργαλείο» για την εμφάνιση μας.

Βοηθητικό τραπεζάκι/ τραπέζι σαλονιού

Δεν είναι τυχαία η ονομασία για το βοηθητικό τραπεζάκι, αφού πράγματι μας «λύνει» τα χέρια! Μπορούμε να ακουμπήσουμε πάνω από βιβλία, ποτήρια μέχρι και το πιάτο με το φαγητό μας. Μην ξεχνάμε τα φοιτητικά πάρτι, που πραγματικά μένουν στην ιστορία, και οι αφηγήσεις ακούγονται σε όλη την οικογένεια. Σε αυτήν την περίπτωση το τραπέζι του σαλονιού μετατρέπεται εύκολα σε μπαρ ή σε τραπέζι για το γνωστό σε όλους μας «beer pong», το παιχνίδι με την μπύρα και το μπαλάκι του πινγκ πονγκ!

 

Αναζητήστε καταστήματα επίπλων στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr