Όλοι οι νέοι, από τα σχολικά τους μόλις χρόνια ονειρεύονται το φοιτητικό τους σπίτι. Τα χρώματα που θα βάλουν, τα έπιπλα με τα διακοσμητικά που θα ομορφύνουν τον χώρο που θα τους συντροφεύει στα φοιτητικά τους χρόνια και τα όνειρα με τις παρέες από το πανεπιστήμιο. Οι περισσότεροι τελειόφοιτοι και οι μαθητές της τρίτης λυκείου, ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν τα έπιπλα που θα ήθελαν για το νέο τους σπίτι, τα αντικείμενα και όλες τις λεπτομέρειες που θα συνθέτουν τον ιδανικό εντελώς δικό τους χώρο! Επειδή τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια είναι μικρά και πρακτικά, για να καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες του νέου, καλό θα ήταν τα έπιπλα που θέλει να αγοράσει, να είναι και αυτά μικρά ώστε να μην «μπουκώνουν» τον χώρο, σε περίπτωση, πάντα, που το σπίτι δεν είναι ήδη επιπλωμένο. Πώς μπορούμε λοιπόν να διαλέξουμε τα έπιπλα που θέλουμε, αλλά παράλληλα να μην μικραίνουν τον χώρο;

Χρώματα επίπλων

Η επιλογή των επίπλων κατά τη διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού είναι τεράστιο πράγμα. Πολλοί άνθρωποι όμως, «κολλάνε» με το βασικό ερώτημα της επιλογής σκουρόχρωμων ή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Σε τελική ανάλυση, οι καναπέδες, τα σκαμπό, τα τραπεζάκια του καφέ – είναι σημαντικά αντικείμενα, άρα ας μην παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις! Κατά κανόνα, για ένα ζεστό ατμοσφαιρικό σαλόνι, επιλέξτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις αλλά αποφύγετε το λευκό. Για ένα πιο επίσημο σαλόνι, τα σκούρα έπιπλα μπορεί να είναι και αυτή μια καλή επιλογή, αλλά δυστυχώς τα σκουρόχρωμα έπιπλα «γεμίζουν», με αρνητικό τρόπο, το μικρό σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

Γωνιακός καναπές

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μια λαμπρή εφεύρεση για φοιτητικά σπίτια. Γιατί; Επειδή μας επιτρέπουν να ξαπλώνουμε, να απλωνόμαστε μπορούν να ταιριάξουν σε έναν μικρό χώρο «γάντι» και μπορούν να στριμώξουν άνετα πολλούς ανθρώπους (και κατοικίδια), ότι πρέπει δηλαδή για ένα φοιτητικό σπίτι που θα φιλοξενεί συχνά πάρτι και μαζώξεις!

Αποθηκευτικοί χώροι

Η αποθήκευση είναι αναμφίβολα το Α και το Ω για κάθε νοικοκυριό, πόσο μάλλον για ένα φοιτητικό σπίτι! Το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητικών σπιτιών, όπως προαναφέραμε είναι μικρά, που σημαίνει ότι δεν ξεπερνάνε τα 60 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές, ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι αρκετός για τον φοιτητή. Δηλαδή, εφόσον δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης, τα ρούχα, τα αντικείμενα και οι ηλεκτρικές συσκευές, καλό θα ήταν να αποθηκεύονται σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, τόσο για πρακτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους. Λιγότερα αντικείμενα «εκτεθειμένα» στη σκόνη, άρα λιγότερο καθάρισμα και παράλληλα, οπτικά μεγαλύτερο σπίτι! Τα πολυλειτουργικά έπιπλα που χρησιμοποιούνται και ως αποθηκευτικά έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσουμε το χώρο μας. Τα καθίσματα, τα τραπεζάκια του καφέ με κρυφό χώρο αποθήκευσης μπορούν να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τις κουβέρτες, τις ταινίες, τα παιχνίδια ή την ακαταστασία από τα έπιπλα και τα πατώματα.

«Καθρέφτη – καθρεφτάκι μου»

Αν ψάχνετε για πιο διασκεδαστικούς τρόπους, για διακόσμηση δοκιμάστε αυτόν με τους καθρέφτες. Τοποθετήστε διαφορετικά σετ από καθρέφτες σε έναν τοίχο για να προσθέσετε περισσότερη προσωπικότητα και ιδιόμορφα στοιχεία στο φοιτητικό σπίτι. Εάν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, να είστε προσεκτικοί με τα σκουρόχρωμα σχέδια. Τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι πιο αντανακλαστικά και σας επιτρέπουν να βλέπετε ολόκληρο το δωμάτιο! Η ίδια αρχή ισχύει και για τους καθρέφτες. Επειδή υπάρχουν περισσότεροι καθρέφτες, το φυσικό φως αντανακλά σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό κάνει το δωμάτιο καλά φωτισμένο και φέρνει μια ανακουφιστική αύρα στο δωμάτιο.

Χαμηλά έπιπλα

Τα έπιπλα που είναι γενικά χαμηλότερα μπορούν να βοηθήσουν μια περιοχή να αισθάνεται πολύ μεγαλύτερη απλώς και μόνο επειδή αφήνουν περισσότερο ανοιχτό χώρο από πάνω. Αυτό ισχύει και για το στυλ των ποδιών των επίπλων. Τα έπιπλα με ψηλά πόδια θα δίνουν περισσότερο χώρο καθώς φαίνονται σαν να επιπλέουν, σε σύγκριση με μεγάλα έπιπλα που στηρίζονται απευθείας στο πάτωμα.

Αναζητήστε καταστήματα επίπλων στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr